Update Instagram april 2018

Lees hier de nieuwste update van december 2018.

Vorige week heeft Instagram onaangekondigd besloten de privacy van zijn gebruikers beter te beschermen. Deze maatregelen hebben voornamelijk betrekking op partijen die data opvragen van Instagram om te verwerken in eigen systemen. Dit gebeurt niet alleen bij media monitoring tools, denk daarbij bijvoorbeeld ook aan influencer tools. Wat verandert er voor jou en hoe gaan we daarmee om?

Instagram berichten in de Clipit Portal

Wanneer je Instagram berichten in de Portal zag verschijnen, namen we daarbij meer informatie mee. Denk bijvoorbeeld aan het profiel van de auteur en het aantal volgers. Met de nieuwe regels van Instagram, worden we beperkt in het aantal berichten dat we ophalen. Daarnaast krijgen we steeds minder informatie mee die gekoppeld zit aan het bericht.

Wat verandert er voor mij?

Wat betekent dat precies voor de media vermeldingen op Instagram die jij binnenkrijgt in de Portal? Doordat we minder berichten mogen ophalen, kan het zo zijn dat je sinds 1 april een daling ziet in het aantal Instagram berichten in de Clipit Portal. Natuurlijk zijn we continu opzoek naar manieren waarop we het meest dekkende beeld voor jullie kunnen geven.

Het aantal volgers van Instagram krijgen we ook niet meer standaard mee. Dit heeft voornamelijk gevolgen voor het bereik en de PR-waarde van Instagram. Onze PR-waarde specialist Lisanne houdt de ontwikkelingen in de gaten en heeft verschillende oplossingen achter de hand.

Facebook, eigenaar van Instagram, geeft aan dat ze dit nu zo ver afschermen. Vervolgens gaan ze bekijken welke functionaliteiten opengesteld moeten worden voor welke applicaties. De ontwikkelingen lijken hiermee nog even door te gaan. Als er grote veranderingen plaatsvinden, dan laten we je dat natuurlijk via deze Supportpagina weten.

Privacy ontwikkelingen

Dit besluit van Facebook heeft alles te maken met het Cambridge-schandaal waar zij de laatste weken mee te maken hebben. De ontwikkelingen rondom privacy zijn niet alleen daar merkbaar. Ook in Europa krijgen we binnenkort te maken met een nieuwe privacywetgeving AVG. Wil jij de gevolgen en kansen voor media monitoring weten? Lees dan dit blog.

Deskundige media analisten

Heb je vragen over de ontwikkelingen bij Instagram of Facebook en de gevolgen daarvan voor media monitoring? Onze media analisten Paul, Lisanne en Thomas beantwoorden graag je vragen. Je bereikt ze eenvoudig via de chat (links onderin je scherm), mail, Whatsapp of telefoon!