Grafiekenpagina

Wat is de grafiekenpagina?

De grafiekenpagina vind je terug in de linkerkolom van de Portal onder het tabje ‘Grafieken’. Op een grafiekenpagina is het mogelijk om vier grafieken naar keuze te plaatsen. Bij deze grafieken is er ook ruimte voor een beschrijving. Zo ontstaat er op de grafiekenpagina een compacte rapportage.

Hoe stel ik een grafiekenpagina samen?

Om een grafiekenpagina samen te stellen, moet je eerst een grafiekenpagina aanmaken. Dit doe je in de linkerkolom in de Portal onder ‘Grafieken’. Als je al grafiekenpagina’s zijn ingesteld, zie je deze nu terug. Daaronder zie je de knop ‘Toevoegen’. Klik hierop, vul de gewenste naam van de grafiekenpagina in en klik op ‘Ok’ om te bevestigen. Je grafiekenpagina is aangemaakt! Nu is het tijd om deze te vullen Kies bij de grafieken een grafiek naar keuze. Rechtsboven in de grafiek vind je het opslaan-icoontje. Wanneer je hierop klikt opent een pop-up scherm waar je de grafiek een kenmerkende naam geeft en een omschrijving toevoegt. Tot slot selecteer je een grafiekenpagina en een positie op de pagina. Klik op Opslaan en je vindt de grafiek terug op de grafiekenpagina.

Hoe pas ik de grafiekenpagina aan?

Wil je grafieken in de grafiekenpagina aanpassen? Ga dan naar de desbetreffende grafiekenpagina en klik rechtsboven in de grafiek op het potloodje. Je wordt terug verwezen naar het werkscherm in de Portal met de desbetreffende grafiek. Hier kan je de grafiek aanpassen en opnieuw opslaan.

Kan ik de grafiekenpagina ook per mail ontvangen?

Wil je dit overzicht in de mail ontvangen? Dat kan met de analyse mail. In deze mail vind je de vier grafieken terug met up to date cijfers. De grafieken én periode bepaal je helemaal zelf. Neem contact op met je media analist om je wensen te bespreken en ze stellen het voor je in.