Alerts

Wat is een alert?

Met een alert wordt je via de mail op de hoogte gesteld als een door jou ingestelde grens overschreden wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bericht op een nieuwssite, een X aantal berichten in een uur, een X aantal negatieve berichten etc.

Hoe stel ik een alert in?

Een alert stel je in in de Portal. Klik in de gele balk bovenin de Portal op ‘Instellingen’. Je komt binnen op het zoekprofiel overzicht. Klik op het laatste tabje ‘Alerts’, hier zie je een overzicht van al ingestelde alerts. Om een nieuw alert in te stellen klik je op de knop ‘Alert toevoegen’. Nu zie je het scherm waarin je je alert instelt. In het eerste gedeelte stel je de algemene opties van het alert in. In het tweede blok bij ‘Filter’ stel je je specifieke wensen in zoals de zoekopdracht, het brontype en het sentiment. Naast het tabje ‘Filter’ vind je een tab ‘Gebruikers’, hier selecteer je de gebruikers die het alert mogen ontvangen.

Tip: Om het makkelijker voor je te maken, stellen de media analisten graag een alert voor je in. Vertel ze jouw wensen via de chat, mail of telefoon en ze gaan aan de slag!

Hoe ziet een alert er uit?

Als je een alert hebt ingesteld, krijg je een mail als ‘het alert is af gegaan’. Je wordt hierin doorverwezen naar de Portal om te bekijken om welke berichten het gaat.

Clipit Alert