Accountinstellingen

Hoe kan ik de instellingen van mijn account zien?

Klik in de Portal rechts bovenin op de optie ‘Instellingen’. De instellingen van je account zijn nu zichtbaar. Je vindt hier informatie over je abonnement, je zoekprofielen, zoek opdrachten, gebruikers, distributieprofielen en alerts.

Hoe kan ik mijn zoekopdrachten bekijken?

Je zoekopdrachten vind je bij ‘Instellingen’, rechtsboven in de Portal. Kies vervolgens voor de tab ‘Zoekopdrachten’. Hier vind je een overzicht van jouw zoekopdrachten en bijbehorende booleans die jouw media analist voor je samengesteld heeft.

Hoe kan ik een gebruiker toevoegen aan de Portal?

Wil je zelf een gebruiker toevoegen aan de Portal? Ga dan naar ‘Instellingen’, rechtsboven in de Portal. Klik vervolgens op de tab ‘Gebruikers’. Hier vind je een overzicht van gebruikers die gekoppeld zijn aan de Clipit Portal, kies voor de knop ‘Gebruiker toevoegen’ onderaan de lijst. Vul hier de volledige naam van de nieuwe gebruiker in en het e-mailadres. De e-mailweergave staat automatisch goed. Vervolgens wijs je de gebruiker rechten toe. We maken hierin onderscheidt in de volgende rechten:

Ontvanger: ontvangt alléén de Nieuwsselectie en heeft geen toegang tot de Portal
Gebruiker: ontvangt de Nieuwsselectie en heeft beperkte rechten in de Portal
Administrator: ontvangt de Nieuwsselectie en heeft alle rechten in de Portal

Tot slot koppel je de nieuwe gebruiker aan een distributieprofiel. Je kiest hier de Nieuwsselectie(s) die de nieuwe gebruiker mag ontvangen.

Wat is het verschil tussen een administrator, gebruiker en ontvanger?

We onderscheiden verschillende rollen van gebruikers, namelijk ontvangers, gebruikers en administrators. Hieronder vind je de verschillende rechten die daarbij horen:

Ontvanger: ontvangt alléén de Nieuwsselectie en heeft geen toegang tot de Portal
Gebruiker: ontvangt de Nieuwsselectie en heeft beperkte rechten in de Portal
Administrator: ontvangt de Nieuwsselectie en heeft alle rechten in de Portal

Wat is een distributieprofiel?

In een distributieprofiel wordt bepaald welke resultaten in de Nieuwsselectie verschijnen. Je kiest van welke zoekopdrachten je de resultaten wil ontvangen en welke mediumtypes en individuele bronnen er meegenomen moeten worden. Zo kunnen jij en je collega’s een nieuwsoverzicht op maat ontvangen. Wil je graag een aanpassing in maken? Neem contact op met je media analist om de instellingen van jouw distributieprofiel aan te passen.

Waar kan ik de instellingen van mijn distributieprofiel inzien?

Je distributieprofielen vind je bij ‘Instellingen’, rechtsboven in de Portal. Kies vervolgens voor de tab ‘Distributieprofielen’. Hier vind je een overzicht van jouw distributieprofielen en het aantal zoekopdrachten en gebruikers dat het profiel bevat. Klik op de naam van een profiel om meer inzicht te krijgen in de instellingen en gebruikers. Wil je graag een aanpassing in maken in een profiel? Neem contact op met je media analist om de instellingen van jouw distributieprofiel aan te passen.

Wat is een zoekprofiel?

Een zoekprofiel is een verzameling van één of meer zoekopdrachten. Een zoekprofiel bepaalt van welke mediumtypes en individuele bronnen je resultaten ontvangt in de Clipit Portal. Wil je bijvoorbeeld over je eigen bedrijf alle online nieuws ophalen, maar over je concurrenten alleen berichten van nieuwssites? Dan zetten we je concurrenten in een apart profiel, waarin alle broncategorieën behalve nieuwssites uitgesloten zijn. Daarnaast kun je zoekprofielen ook gebruiken om je zoekopdrachten te groeperen, bijvoorbeeld door één zoekprofiel te maken voor je productnaam en een ander zoekprofiel voor je persberichten. Zo blijft je Portal overzichtelijk. Neem contact op met je media analist om de instellingen van jouw zoekprofiel aan te passen.

Waar kan ik de instellingen van mijn distributieprofiel inzien?

Je zoekprofielen vind je bij ‘Instellingen’, rechtsboven in de Portal. Kies vervolgens voor de tab ‘Zoekprofielen’. Hier vind je een overzicht van jouw zoekprofielen en het aantal zoekopdrachten dat het profiel bevat. Klik op de naam van een profiel om meer inzicht te krijgen in de onderliggende zoekopdrachten. Wil je graag een aanpassing in maken in een profiel of zoekopdracht? Neem contact op met je media analist om de instellingen van jouw distributieprofiel aan te passen.

Hoe kan ik de taal van de Portal veranderen?

De Clipit Portal is ook beschikbaar in het Engels. Om dit in te stellen ga je rechtsboven in de gele balk naar je e-mailadres, klik hierop en er vouwt een menuutje uit. De tweede optie hier is ‘Taal’. Klik hierop en selecteer de Engelse vlag. Nu heb je de Portal in het Engels ingesteld.