Social media monitoring

Social media monitoring

Social media zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. Conversaties over je merk vinden niet alleen plaats op je eigen social kanalen, maar ook vooral daarbuiten. Natuurlijk wil jij hiervan als eerste op de hoogte zijn en waar nodig zorgen voor een passende reactie. Maar hoe ontdek je op welk social media kanaal er gesproken wordt over jouw merk? Wij helpen je graag met social media monitoring.

Real time social media monitoring

Het is belangrijk om snel op de hoogte te zijn wanneer er een discussie gaande is op social media. In de Clipit Portal volg je real time alle social vermeldingen over jouw merk, product of dienst. Hierbij maken we onderscheid tussen posts en reacties, zodat jij dit snel inzichtelijk hebt. Wil je een seintje van ons ontvangen als de berichtgeving op social media sterk stijgt of een negatief sentiment heeft? Stel een alert in en je bent altijd snel op de hoogte.

Maak social media analyses in de Clipit Portal

Behalve real time social media monitoren, maak je in de Clipit Portal ook uitgebreide analyses van je aanwezigheid op social media. Bekijk de het sentiment van de berichten, de PR-waarde en je sociaal bereik. Dit kan zelfs per kanaal of auteur. Zo krijg je een goed beeld van wie je belangrijkste social influencers zijn. Met deze informatie optimaliseer je je toekomstige campagnes.

Ja, ik wil Clipit gratis proberen!

Direct aan de slag met social media monitoring? Test Clipit geheel vrijblijvend een week gratis en blijf op de hoogte van al je social media vermeldingen.

Meer weten over social media monitoring?

Wil je meer weten over social media monitoring? Lees dan één van onze blogs!

 

Social media monitoring bij Hill+Knowlton Social media monitoring bij Hill+Knowlton Strategies

Jos Leensen | Insights consultant 

“Hill+Knowlton Strategies Nederland maakt al meerdere jaren gebruik van Clipit om alle online publicaties te volgen over merken en/of issues. We toetsen regelmatig de dienstverlening van Clipit aan andere spelers in de markt om zeker te weten dat wij onze klanten de hoogste kwaliteit bieden. En elke keer komt Clipit als meest complete online en social media monitoring tool uit de bus. Naast het complete bronnenbestand kunnen we snel schakelen met Clipit voor het opzetten van zoekvragen. Ons eigen crisisaccount stelt ons in staat om ook ‘s avonds en in de weekeinde issues direct online te volgen.”

Andere toepassingen