PR & Communicatie

Als PR- of communicatieprofessional is het van groot belang dat je weet wat er speelt in de media. Je moet als eerste op de hoogte zijn wanneer er geschreven wordt over je merk, campagne of klant.  En dat is een hele klus; elke dag overspoelt de media ons namelijk met minstens 5 miljard berichten. Met Clipit krijg je eenvoudig zicht in de voor jou relevante berichten op online en social media, print media en radio & TV. Zo weet jij snel hoe je in alle media presteert.

Realtime monitoring

In ons dashboard, de Clipit Portal, volg je realtime alle berichtgeving over jouw merk, campagne of klant. Specifieke berichten zien? Met de uitgebreide filters zoom je eenvoudig in op bijvoorbeeld negatieve berichten, impactvolle berichten of alle berichten uit landelijke kranten. Wil je van ons een seintje ontvangen als het aantal berichten sterk stijgt of een negatief sentiment heeft? Stel een alert in en we brengen je op de hoogte.

Hill+Knowlton over monitoring met Clipit

Mischa Visser | Research Consultant bij Hill+Knowlton

“Hill+Knowlton Strategies Nederland maakt al meerdere jaren gebruik van Clipit om alle online publicaties te volgen over merken en/of issues. We toetsen regelmatig de dienstverlening van Clipit aan andere spelers in de markt om zeker te weten dat wij onze klanten de hoogste kwaliteit bieden. En elke keer komt Clipit als meest complete online en social media monitoring tool uit de bus. Naast het complete bronnenbestand kunnen we snel schakelen met Clipit voor het opzetten van zoekvragen. Ons eigen crisisaccount stelt ons in staat om ook ‘s avonds en in de weekeinde issues direct online te volgen.”

Meet je impact met de PR-waarde, bereik en sentiment

You can’t manage what you can’t measure. Het meten van je PR en mediaprestaties is belangrijk om je beleid te blijven optimaliseren. Bij al onze berichten vind je het sentiment,  de PR-waarde en de bereikcijfers. In de Clipit Portal staan de grafieken voor je klaar. Zo ontdek je snel pieken in de berichtgeving, impact van je campagne en welke influencers actief zijn. Met de analysemail worden de resultaten naar wens wekelijks of maandelijks naar je gemaild.

Clipit Portal lijntje

PR-tracking van A tot Z

Wil je het opmaken, verzenden en monitoren van je persberichten gekoppeld laten lopen? Onze koppeling met Smart.pr zorgt ervoor dat je moeiteloos je persbericht verzendt én de prestaties meet!

Aan de slag met media monitoring voor PR & Communicatiescan aanvraag form3

Ontdek wat er over jou geschreven wordt in de media! Met de gratis PR-check krijg je binnen 24 uur inzicht in je media prestaties. Vul onderstaand formulier in en onze monitoring adviseur Stefan of één van zijn collega’s neemt binnen twee uur contact met je op om jouw wensen te bespreken. Voor 12 uur aangevraagd? Dan ontvang je dezelfde dag de PR-check in je mailbox!

Heb je een crisis of andere dringende vraag? Bel ons op 024 890 39 41 of stuur een Whatsappje!