Onderzoek

Social media data is een goede voorspeller gebleken voor gedrag in de samenleving. Publieke opinie onderzoeken in je branche? Of de publieke opinie gebruiken voor een voorspelling? Wij verzorgen het complete onderzoek voor jou van dataverzameling tot publicatie! Hiermee genereer jij spraakmakend nieuws.

Wat is media onderzoek?

Media onderzoek is de verzamelnaam van al het onderzoek dat gedaan wordt naar het bereik, de consumptie en effecten van media. Voorbeelden zijn media monitoring onderzoeken, het kijk- en luisteronderzoek, STIR-bereiksonderzoek (internet), NOM Printmonitor en -doelgroepmonitor en het bereiksonderzoek Buitenreclame.

Onderzoek met social data

Onderzoek doen met social data vergt specialistische kennis en ervaring. Onze media analisten doen regelmatig onderzoek met social data waardoor zij de juiste interpretatie weten te geven. Naast de meetinstrumenten als volume en het bepalen van trends, nemen we ook de impact van de berichtgeving, bereikcijfers en sentimentindicatie mee. Zo ben je verzekerd van een diepgaande interpretatie in je onderzoek.

Infographic Amerikaanse Verkiezingen - Hillary Clinton V.S. Donald Trump

Compleet pakket: Clipit Research

We hebben een compleet pakket voor je samengesteld, van data verzameling tot visualisatie:

  • Data verzameling online en social media monitoring voor 10 zoekopdrachten gedurende 2 maanden
  • Data analyse factsheet of whitepaper met de belangrijkste onderzoeksresultaten
  • Content een blog, artikel of persbericht over het onderzoek
  • Visualisatie in de vorm van een infographic, visual of animatie

Dit gehele pakket is beschikbaar vanaf € 2.900!

Spraakmakende content genereren met social data

De mogelijkheden voor onderzoek met social data zijn eindeloos. Social data wordt gebruikt om opinie te peilen, reputatie binnen verschillende branches te onderzoeken maar ook om de online aanwezigheid van bekende Nederlanders te meten. Om erachter te komen welke insteek het beste past binnen jouw content marketing strategie, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de interessegebieden van je doelgroep. Met het Content Marketing Pakket kom je achter de informatiebehoeften van je doelgroep en analyseren we de media aandacht rondom je onderzoek!

 

Aan de slag met social data

scan aanvraag form3

Ontdekken wat social data voor jou kan betekenen? Met de gratis PR-check krijg je binnen 24 uur inzicht in je media prestaties. Vul onderstaand formulier in en onze monitoring adviseur Stefan of één van zijn collega’s neemt binnen twee uur contact met je op om jouw wensen te bespreken. Voor 12 uur aangevraagd? Dan ontvang je dezelfde dag de PR-check in je mailbox!

Heb je een crisis of andere dringende vraag? Bel ons op 024 890 39 41 of stuur een Whatsappje!

.