De kracht van social media voor HRM

Wist je dat 76% van de werkzoekenden via-via een baan vindt? Een sterk werkgeversmerk dat door de hele organisatie wordt uitgedragen, is daarbij van essentieel belang.  Het krachtigste middel? Je medewerkers. Wie kunnen beter vertellen hoe geweldig het is om voor jouw merk te werken, als je medewerkers zelf? Wij helpen je graag verder met employee advocacy!

Wat is employee advocacy?

Employee advocacy omschrijft de publiciteit die medewerkers creëren voor hun organisatie. Hierbij gebruiken zij hun eigen (online) kanalen zoals social media, e-mail en fora. Medewerkers die zich opstellen als merkambassadeurs, hebben een aanzienlijke impact op de naamsbekendheid, het imago en de bedrijfsresultaten van de organisatie.

Clipit, Ensie

Employee advocacy: laat je medewerkers spreken

Met employee advocacy worden je collega’s gestimuleerd om als merkambassadeur naar buiten te treden. Geef ze het podium, richtlijnen en ondersteuning om hun eigen netwerk te enthousiasmeren en zo een groot bereik te creëren! Maar hoe zorg je ervoor dat je berichten makkelijk door alle medewerkers gedeeld worden?

Eenvoudig berichten verspreiden

Vanuit de Clipit Portal faciliteer je je medewerkers zo optimaal mogelijk om berichten via eigen sociale netwerken te verspreiden. Jij zet de berichten voor Facebook, Linkedin en Twitter voor je collega’s klaar. Vervolgens krijgen zij een e-mail met jouw berichtvoorstellen en hoeven ze het bericht alleen nog maar goed te keuren, af te wijzen óf desgewenst aan te passen. Zo houden zij de regie in handen over de berichten op hun social media accounts en worden ze optimaal gefaciliteerd!

 

Starten met media monitoring voor HRM scan aanvraag form3

Wil jij dit ook? Vul onderstaand formulier in en onze monitoring adviseur Stefan of één van zijn collega’s neemt binnen twee uur contact met je op om jouw wensen te bespreken. Heb je een crisis of andere dringende vraag? Bel ons op 024 890 39 41 of stuur een Whatsappje!