Imago onderzoek

Sluit je imago aan bij je gewenste identiteit? Hoe kom je daar achter? Start een imago onderzoek met media monitoring en ontdek hoe je imago ervoor staat!

Imago in de media

Met Clipit heb je in vijf minuten in kaart hoe vaak er over je wordt geschreven, wat de meest actieve bronnen zijn en welke termen vaak gebruikt worden in combinatie met jouw merk. Vergelijk bijvoorbeeld de verhouding tussen positieve en negatieve berichten. Kijk ook eens hoe dat bij concurrenten zit. Zo stel je eenvoudig een rapportage op voor jouw imago onderzoek. Onderbouwd met cijfers.

Grafiek sentiment voor imago onderzoek

Kansen en bedreigingen met een imago onderzoek

Zoek ook op branchegerelateerde termen en ontdek waar zich nieuwe kansen of bedreigingen bevinden binnen jouw vakgebied. Zo heb je snel en eenvoudig een kwalitatief onderzoek dat het vertrekpunt voor je social media strategie vormt.

Benchmark je concurrenten

Benchmark je imago met die van je concurrenten door naast je eigen merk ook de merken van je concurrenten te monitoren. Door in te zoomen op welke fronten jouw concurrenten het beter doen of minder goed doen, kun jij leren hoe je jouw merk strategie verbetert. Wil je jouw imago verder versterken? Door de inzet van content marketing, influencer marketing en onderzoek voor nieuwsgeneratie kun jij je merk versterken!

Rapporteer je resultaten

Je team, directie of andere stakeholders op de hoogte houden van het imago? Clipit neemt het werk uit handen met een media rapportage op maat! Onze media analisten analyseren en interpreteren je Clipit data en leveren een kant en klaar rapport. Dat geeft jou inzicht in het media imago van jouw merk!

Aan de slag met media monitoring voor imago onderzoek

scan aanvraag form3

Wil je kennismaken met Clipit? Wij nodigen je uit om onze tool een week vrijblijvend te proberen. Vul onderstaand formulier in en monitoring adviseur Stefan of één van zijn collega’s Rutger, Thomas of Stan neemt contact met je op om je wensen te bespreken.