Olympisch geworstel bezorgt Clipit News 100.000.000ste artikel

De Olympische Spelen domineren de afgelopen week het nieuws en spelen ook een grote rol bij een mijlpaal van Clipit News.

Sinds 2001 scant Clipit News verschillende online media zoals nieuwssites, weblogs en discussiefora en vandaag is het zover. Een artikel van Kidsweek over Olympisch worstelen zal voor Clipit de geschiedenis ingaan als het 100.000.000ste full-text doorzochte artikel.

Clipit News is de enige aanbieder die artikelen in zijn geheel uitleest en beperkt zich niet tot alleen de titel en het intro van een artikel. Clipit News vindt daardoor ook artikelen waarin een merknaam aan het einde wordt genoemd.

Clipit News gebruikt boolean technieken om zoekvragen te formuleren. Wanneer een artikel overeenkomt met de zoekvraag wordt de deeplink naar het artikel direct in een persoonlijk online archief geplaatst. Klanten ontvangen dagelijks een overzichtelijke e-mail met daarin deeplinks naar de gevonden artikelen.

Product

Clipit News houdt voor klanten bij hoe vaak en waar ze in de online media genoemd worden. Bijvoorbeeld in nieuwsartikelen, maar ook in user-generated content. Maar Clipit meet meer dan alleen online exposure. Sinds kort levert Clipit News ook complete media-analyses aan.

Ontwikkelingen

Het laatste jaar verschuift de focus van het volgen van persberichten en nieuwsartikelen naar online reputatiemanagement. Veel organisaties monitoren nu wat klanten schrijven zodat ze tijdig de dialoog aan kunnen gaan. Om bijvoorbeeld foutieve informatie over een product of merk te corrigeren, maar user-generated content wordt ook gebruikt als researchtool.

Webcare

Op het gebied van webcare heeft Clipit News inmiddels veel ervaring. Sales consultant Jochem van Boxtel: “Steeds meer organisaties herkennen het belang van webcare en komen bij ons voor social media monitoring. We merken dat er behoefte is aan een compleet bronnenbestand; niet langer alleen dagbladensites, maar ook sites met veel user-generated content. Bij ons worden de relevante artikelen daarnaast direct in het online archief geplaatst zodat een webcare team altijd over de meest actuele berichten beschikt.”

Over Clipit News

Clipit News B.V. monitort dagelijks meer dan 4.000 online nieuwsbronnen: van nieuwssites tot blogs en discussiefora. Clipit News streeft naar een optimaal zoekresultaat door een up-to-date bronnenbestand en handmatig ingestelde booleans. Al jaren verlengt 90% onze klanten. Clipit News is in 2001 gestart als een spin-off van Checkit B.V. en is sinds 2005 een zelfstandig bedrijf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Renée Schouten, Clipit B.V., renee@clipit.nl of 024 – 359 37 90.

Deel dit:
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn